Що приготувати на 2025 Рік Змії
Новий Рік

Новорічне меню 2025: рецепти для святкового столу

Вже складаєте новорічне меню напередодні зимових свят 2025 року – ми розповімо, які цікаві рецепти будуть актуальними для святкового столу на рік Змії.

Уподобання символу року

Символом майбутнього 2025 є Зелена Дерев'яна Змія, велика любителька вишуканих делікатесів.

Що приготувати на 2025 Рік Змії

Новорічне меню 2025 року повинно обов'язково включати:

  • натуральну ікру;
  • морепродукти;
  • рибу благородних сортів;
  • різні види м'яса (насамперед Змії сподобається ніжне м'ясо кролика, курки, індички);
  • яйця (улюблені ласощі змій);
  • рис (символ достатку у східній культурі);
  • різні горіхи;
  • фрукти;
  • свіжої зелені.

По фен-шуй символ 2025 року Змія уособлює творчий початок і креативність, тому важливо не тільки з чого будуть приготовлені страви, що увійшли в новорічне меню, а і як вони будуть оформлені.

У даному матеріалі ми зібрали для вас найкращі ідеї для меню на 2025 рік Змії з детальними рецептами та покроковим приготуванням страв із докладними фото кожного етапу. Дотримуючись детальних рекомендацій, ви легко накриєте на свято розкішний стіл, не гірше ніж у дорогому ресторані і здивуйте гостей різноманітністю новорічних частування.

Гарячі страви

Основою вашого меню на Новий Рік 2025 має стати гарна гаряча страва з м'яса чи риби.

Пропонуємо вам вибрати з цього розділу 2 страви, щоб на столі було представлено і традиційне м'ясо, і екзотична рибка.

Курка, фарширована рисом

Традиційний рецепт, який точно прикрасить меню вашого новорічного столу у 2025 році.

Фарширована курка - гаряча страва на Новий Рік

Інгредієнти:

  • курка – до 2,0 кг;
  • рис – 100 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинна олія – 100 мл;
  • спеції (каррі, кінза, коріандр, зіра, часник у граулах, суміш перців, сіль) – кожну по 1/4 ч.л.;
  • паприка та розмарин (для маринаду) – кожної по 1 ч.л.;
  • часник – 2 зубчики.

Приготування:

  1. Тушку курки добре вимиваємо та ретельно обсушуємо.Покроковий рецепт запікання курки - крок 1
  2. Приготуйте маринад. Для цього змішуємо 50 мл олії + 2 зубчики часнику (видавлюємо через часнику) + щіпка солі + 1 ч.л. розмарину + 1 ч.л. паприки + 1 ч. л. суміші перців.Покроковий рецепт запікання курки - крок 2
  3. Змащуємо маринадом тушку курки і залишаємо маринуватися приблизно 2 години за кімнатної температури.Покроковий рецепт запікання курки - крок 3
  4. Поки курка маринується готуємо начинку. Дрібно нарізану цибулю та натерту моркву обсмажуємо на олії в сковороді до золотистого відтінку.Покроковий рецепт запікання курки - крок 4
  5. Додаємо в сковороду 100 г рису, трохи солі та спеції (каррі, кінза, коріандр, зіра, часник у граулах, суміш перців, сіль) – кожної спеції по чверті чайної ложки.Покроковий рецепт запікання курки - крок 5
  6. Заливаємо в суміш 200 мл окропу (вода повинна бути на 1 см вище за рівень рису). Гасимо під кришкою на повільному нагріванні до випаровування зайвої вологи.Покроковий рецепт запікання курки - крок 6
  7. Фаршируємо курку рисом, черевце скріплюємо зубочистками і запікаємо в духовці при 180℃ близько 1 години, періодично поливаючи соком, який накопичуватиметься на дні форми.Покроковий рецепт запікання курки - крок 7

Запечений кролик

Цей рецепт однозначно сподобається і новому символу року та гостям. М'ясо кролика ніжне, дієтичне, тому часто рекомендують подавати на святковий стіл.

Запечений кролик - гаряча страва на Новий Рік

Інгредієнти:

  • кролик – до 1,5 кг;
  • сметана 15% — 100 г;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль, кріп — за смаком.

Приготування:

  1. Тушку кролика попередньо ретельно промиваємо та замочуємо у холодній воді на 5-7 годин. Можна додати чайну ложку оцту у воду, це повністю позбавить м'ясо від специфічного запаху.
  2. Перед приготуванням кролика ще раз промиваємо та викладаємо у форму для запікання.Покроковий рецепт запікання кролика - крок 1
  3. Готуємо соус. Для цього в сметану видавлюємо через часнику зубчик часнику, додаємо щіпку солі, чайну ложку класичної або дижонської гірчиці (тут використовуйте те, що більше подобається), подрібнений кріп. Усі інгредієнти добре перемішуємо.Покроковий рецепт запікання кролика - крок 2
  4. Тушку кролика рясно змащуємо соусом.Покроковий рецепт запікання кролика - крок 3
  5. Поміщаємо форму в рукав для запікання або просто обертаємо фольгою.Покроковий рецепт запікання кролика - крок 4
  6. Запікаємо в духовці при 180℃ 2 години, потім знімаємо рукав або фольгу і запікаємо ще близько 30 хвилин до утворення рум'яної скоринки, як на фото.Покроковий рецепт запікання кролика - крок 5

Порційна червона риба

Якщо ви віддаєте перевагу новорічному столу готувати порційні страви, або просто плануєте зустрічати 2025 рік у вузькому колі, то ніжний і неймовірно смачний варіант приготування благородної червоної рибки з лимоном точно буде актуальним.

Порційна червона риба на Новий Рік 2025

Інгредієнти:

  • червона риба (семга, форель, горбуша) – 400 г (2 стейки);
  • лимон – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль та спеції (перець, лавровий лист) – за смаком;
  • петрушка (для декору).

Приготування:

  1. Рибку ретельно промиваємо, видаляємо все зайве. Солимо, перчимо.Покроковий рецепт приготування червоної риби - крок 1
  2. Половину цибулини та половинку лимона нарізаємо тонкими кільцями.
  3. У форму для запікання, вистелену фольгою, викладаємо шар цибулі та кілька часточок лимона (як показує фотографія). Присипаємо цибулинно-лимонну подушку спеціями.Покроковий рецепт приготування червоної риби - крок 2
  4. Викладаємо рибу на подушку. Сьомга і форель досить жирні самі по собі, а ось горбушу краще додатково змастити олією перед запіканням.Покроковий рецепт приготування червоної риби - крок 3
  5. Запечатуємо страву фольгою і запікаємо в духовці 25 хвилин|мінути| при 200℃.Покроковий рецепт приготування червоної риби - крок 4

Царська стерлядь

Стерлядь, запечена цілком у духовці, стане справжньою окрасою новорічного столу, адже ця страва не тільки неймовірно смачна, а й виглядає справді по-царськи.

Королівська стерлядь на Новий Рік 2025

Інгредієнти:

  • стерлядь ціла – 1 кг
  • вершки 10% — 200 мл;
  • лимон – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • рослинна олія – 1 ст.л.;
  • кріп – 30 г;
  • сіль, мелений перець, спеції (для риби) – до смаку;

Приготування:

  1. Перш ніж приступити до основного етапу приготування, стерлядь необхідно очистити від слизу, що є на тілі. Для цього найкраще натерти її великою сіллю та акуратно очистити паперовими рушниками, здійснюючи рухи від голови до хвоста. Очищену від слизу рибу промиваємо та просушуємо.Покроковий рецепт запікання стерляді - крок 1
  2. Картоплю очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками, солимо і змішуємо з подрібненим кропом.Покроковий рецепт запікання стерляді - крок 2
  3. Фаршируємо стерлядь картоплею.Покроковий рецепт запікання стерляді - крок 3
  4. Скріплюємо черевце риби зубочистками і викладаємо тушку у форму для запікання, змащену олією. Якщо у вас залишиться трохи зайвої картоплі, її можна порізати фігурним ножем, як на фото, і теж викласти у форму (але це зовсім не обов'язково).Покроковий рецепт запікання стерляді - крок 4
  5. Готуємо вершковий соус. Для цього в 200 мл вершків додаємо спеції та ароматні трави (можна взяти готову суміш).Покроковий рецепт запікання стерляді - крок 5
  6. Заливаємо рибку вершковим соусом та запікаємо в духовці при 200℃ приблизно 40 хвилин.Покроковий рецепт запікання стерляді - крок 6
  7. Готову рибу перекладаємо на блюдо та декоруємо за своїм бажанням.

Відео-рецепти гарячих страв

Подивіться ще більше рецептів м'ясних страв для новорічного столу.

Також пропонуємо приготувати на Новий 2025 такі цікаві частування:

Холодні закуски

Класичними бутербродами з ковбасою та сиром сьогодні вже нікого не здивувати, тому обов'язково включіть у своє новорічне меню на 2025 рік красиві закуски з ікрою та морепродуктами.

Перлина морів

Оригінально оформлені канапе з найніжнішим креветковим паштетом та червоною ікрою обов'язково сподобаються вашим гостям.

Новорічна закуска "Перлина морів"

Інгредієнти:

  • батон чи багет – 1 шт.;
  • очищені креветки – 200 г;
  • сирний сир – 200 г;
  • червона ікра – 180 г;
  • огірок – 1 шт.

Приготування:

  1. Почнемо з приготування паштету. Для цього в блендері змішуємо 200 г сирного сиру і 200 г очищених креветок. Перемелюємо все до пастоподібного стану.Готуємо канапе на новий рік - крок 1
  2. Багет нарізаємо скибочками. Якщо використовуєте батон, то можна зробити круглу основу на канапе, видавлюючи серединку круглою формою.Готуємо канапе на новий рік - крок 2
  3. Підсмажуємо хліб на сковороді до утворення гарної рум'яної скоринки.Готуємо канапе на новий рік - крок 3
  4. Паштет перекладаємо в кулінарний мішок та відсаджуємо на хлібну основу гарними кільцями.Готуємо канапе на новий рік - крок 4
  5. Доповнюємо композицію скибочкою огірочка та чайною ложечкою червоної ікри.Готуємо канапе на новий рік - крок 5

Тарталетки з креветками

Якщо ви шукаєте прості та гарантовано смачні ідеї для новорічного столу, рецепт тарталеток з креветками вас однозначно зацікавить.

Новорічна закуска з креветками

Інгредієнти:

  • тарталетки — 15 шт.;
  • великі креветки – 15 шт.;
  • варене яйце – 1 шт.;
  • твердий сир – 70 г;
  • майонез – 1,5 ст.
  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • сіль, перець – до смаку.

Приготування:

  1. Готуємо салат, який буде начинкою наших тарталеток. Для цього в мисці змішуємо дрібно нарізане відварене яйце, огірок (без шкірки), тертий натертий твердий сир і трохи майонезу. Сіль та перець додавайте до смаку.Готуємо тарталетки з креветками - крок 1
  2. Наповнюємо тарталетки та прикрашаємо композицію великою очищеною креветкою. За бажання можна додати листочок петрушки або трохи червоної ікри.Готуємо тарталетки з креветками - крок 2

Канапе з фореллю

Мініатюрні канапе з червоною рибою стануть чудовою альтернативою класичним бутербродам.

Канапе з фореллю - рецепти для новорічного столу

Інгредієнти:

  • сьомга — 150 г;
  • батон чи багет;
  • огірок – 1 шт.;
  • оливки — 10 шт.;
  • вершкове масло – 30 г;
  • вершковий сир – 50 г;
  • кріп – 15 г.

Приготування:

  1. Нарізаємо багет круглими скибочками або видавлюємо з батона круглу хлібну основу для наших канапе.Покроковий рецепт канапе з фореллю - крок 1
  2. Нарізаємо кружальцями огірок, а також готуємо намазку – вершкове масло із зеленню.Покроковий рецепт канапе з фореллю - крок 2
  3. Рибу нарізаємо квадратиками чи смужками (як більше подобається).Покроковий рецепт канапе з фореллю - крок 3
  4. Робимо два види канапе. Перший — хліб + вершковий сир + кружальце огірка + трояндочка зі смужки сьомги. Другий — хліб + олія з кропом + квадратик сьомги + оливка.Покроковий рецепт канапе з фореллю - крок 4

Відео-рецепти закусок

Додати новорічному столу яскравих фарб допоможуть оригінальні та дуже смачні рулетики зі шпинатом, буряком та морквою.

Також пропонуємо доповнити свою колекцію рецептом оригінальними сирними кульками у п'яти варіаціях.

Здивувати гостей можна, приготувавши цікавий варіант закуски на основі листкового тіста з сиром та грибами.

Новорічні салати

Неможливо уявити сьогодні новорічне меню 2025 року без салатів, тому пропонуємо обрати для святкового столу кілька цікавих варіантів, орієнтуючись на оформлення із запропонованих фото або поєднання інгредієнтів.

«Зимова ніжність» із червоною ікрою

Дуже простий у приготуванні та смачний салат, який на святі завжди йде першим.

Новорічний салат у червоній ікрої.

Інгредієнти:

  • відварена картопля (у мундирі) — 2 шт.;
  • відварені яйця – 4 шт.;
  • свіжі огірки – 2 шт.;
  • червона ікра – 100 г;
  • майонез – 3 ст.
  • кріп для прикраси.

Приготування:

  1. Відварені яйця та картопля охолоджуємо та чистимо.
  2. Нарізаємо кубиками картопля, огірки, 4 яєчні жовтки і 2 білки (ще 2 білки залишаємо на прикрасу салату).Покроковий рецепт канапе з фореллю - крок 1
  3. У майонез додаємо подрібнений свіжий кріп і ретельно перемішуємо.Покроковий рецепт канапе з фореллю - крок 2
  4. На блюдо встановлюємо кулінарне кільце та викладаємо інгредієнти шарами: 1 – картопля (змащуємо майонезом), 2 – ікра (не перемазуємо), 3 – огірки (+ майонез), 4 – яйця (+ майонез).Покроковий рецепт канапе з фореллю - крок 3
  5. Білки, що залишилися на 2 етапі, від яєць натираємо на дрібну тертку і викладаємо в кільце верхнім заключним шаром.Покроковий рецепт канапе з фореллю - крок 4
  6. По центру викладаємо ікру та прикрашаємо страву гілочками кропу.Покроковий рецепт канапе з фореллю - крок 5

«Царський» та кальмарами та червоною ікрою

У новорічному меню 2025 обов'язково має бути страва з морепродуктами, тому ми пропонуємо вам порадувати гостей таким оригінальним салатиком.

Царський новорічний салат із кальмарами

Інгредієнти:

  • відварена картопля (у мундирі) — 1 шт.;
  • відварене яйце – 1 шт.;
  • кальмар — 1 шт.;
  • червона ікра – 2 ст.
  • майонез – 3 ст.
  • твердий сир – 40 г;
  • яблуко (кисло-солодке) — 0,5 шт.;
  • кріп для прикраси.

Приготування:

  1. Відваріть картоплю та м'ясо кальмару.
  2. Готове м'ясо кальмара наріжте смужками.Покроковий рецепт салату з кальмарами - крок 1
  3. Охолоджену відварену картоплю очистіть і натріть на велику тертку. Викладіть першим шаром і перемажте майонезом (готувати салат можна за допомогою кільця для формування або просто в прозорій скляній мисці).Покроковий рецепт салату з кальмарами - крок 2
  4. На картоплю другим шаром покладіть смужки кальмара і також перемажте майонезом.Покроковий рецепт салату з кальмарами - крок 3
  5. Третій стій – натурне на велику тертку яблуко.
  6. Четвертий – яйце та знову майонез.Покроковий рецепт салату з кальмарами - крок 4
  7. П'ятий шар — натертий на велику тертку твердий сир + сіточка майонезна.Покроковий рецепт салату з кальмарами - крок 5
  8. У комірки, утворені майонезною сіточкою, викладаємо червону ікру. Доповнюємо композицію гілочками зеленого кропу.Покроковий рецепт салату з кальмарами - крок 6

«Перший сніг» з куркою, горіхами та виноградом

Гостям обов'язково сподобається поєднання смаків у цій страві та її ефектне оформлення. Якщо ви шукаєте новий рецепт для Нового Року, то обов'язково спробуйте приготувати вдома цей салат.

Новорічний салат "Перший сніг" з куркою та виноградом

Інгредієнти:

  • відварене куряче філе — 150 г;
  • відварені яйця – 2 шт.;
  • твердий сир – 80 г;
  • волоський горіх – 40 г;
  • майонез – 70 г;
  • брусниця — 1 ст.
  • чорний виноград – 70 г

Приготування:

  1. Куряче філе відваріть, охолодіть і наріжте дрібними кубиками. Викладіть першим шаром на блюдо та покрийте майонезною сіточкою.Покроковий рецепт салату "Перший сніг" - крок 1
  2. Волоські горіхи підсмажте на сковороді або в мікрохвильовій печі і подрібніть (можна робити крупніше або дрібніше на свій розсуд). Горіховий шар також покрийте майонезною сіточкою.Покроковий рецепт салату "Перший сніг" - Крок 2
  3. Третій шар – твердий сир, натертий на тертку і знову трохи майонезу.Покроковий рецепт салату "Перший сніг" - Крок 3
  4. Відварені яйця розділіть на жовтки та білки. Подрібніть жовтки і викладіть шаром на верхівці утвореної інгредієнтами гірки (як на фото).Покроковий рецепт салату "Перший сніг" - крок 4
  5. Покрийте салат тонким шаром майонезу.Покроковий рецепт салату "Перший сніг" - Крок 5
  6. Боковинки гірки оформіть натертими на тертці білками яєчними. Зверху викладіть розрізаний на половинки винограду. Доповніть композицію ягодами брусниці.Покроковий рецепт салату "Перший сніг" - Крок 6

Курочка по-корейськи

Якщо ви знаєте, що хтось серед гостей не їсть салати з майонезом, приготуйте як альтернативу цей смачний і дуже простий варіант.

Новорічний салат без майонезу "Курочка по-корейськи"

Інгредієнти:

  • копчене куряче філе – 300 г;
  • корейська морква – 100 г;
  • консервована кукурудза – 280 г;
  • листя салату – 40 г;
  • пекінська капуста – 190 г;
  • огірки свіжі – 250 г;
  • перець болгарський – 85 г;
  • цибуля ріпчаста — 55 г;
  • оливкова олія – 2 ст.л.;
  • сік лимона – 1 ст.
  • зелень (цибуля, кріп, петрушка) — 20 г.

Приготування:

  1. Готуємо всі інгредієнти – куряче м'ясо поділяємо на великі волокна, салат і пікінку рвемо руками на великі шматочки, огірок та перець нарізаємо соломкою, цибулю ріжемо якомога тонше.Готуємо корейський салат з куркою - крок 1
  2. Перекладаємо всі інгредієнти в миску, солимо, перчимо і змішуємо.Готуємо корейський салат з куркою - крок 2
  3. Побризкуємо салат соком лимона і заправляємо оливковою олією.Готуємо корейський салат з куркою - крок 3

Відео-рецепти новорічних салатів

Ще більше смачних новорічних салатів на 2025 рік ви знайдете на сторінках нашого сайту.

Також пропонуємо доповнити новорічне меню такими цікавими салатами.

Десерти

На солодкий стіл пропонуємо приготувати для дітей та дорослих такі цікаві частування.

Мандариновий рулет

Десерт «Мандариновий рулет» готується досить просто, але робити його варто за день до свята, як і будь-які страви на основі желатину, щоб сметанна маса встигла повністю застигнути.

Новорічний десерт "Мандариновий рулет"

Інгредієнти:

  • мандарини – 6 шт.;
  • сметана 20% — 800 г;
  • цукор – 200 г;
  • вода – 200 мл;
  • желатин – 30 г;
  • ванільний цукор – 10 г.

Приготування:

  1. Мандарини очищаємо і надягаємо як шашличок на довгу дерев'яну шпажку.Покроковий рецепт десерту Мандариновий рулет - крок 1
  2. Готуємо сметанну заливку. Змішуємо 800 г сметани з 200 г цукру до повного розчинення. Далі наполягаємо 30 г желатину в 200 мл води. Розпускаємо в мікрохвильовій печі до рідкого стану і вводимо в сметанну масу. Після цього сметана буде досить швидко застигати.Покроковий рецепт десерту Мандариновий рулет - крок 2
  3. У пластикову пляшку, що обрізає, вертикально вставляємо шпажку з мандаринами і заливаємо сметанною заливкою. Ставимо в холодильник і даємо желатину повністю застигнути.Покроковий рецепт десерту Мандариновий рулет - крок 3
  4. Залишається перед подачею витягти рулет із пляшки і нарізати гарними кільцями.Покроковий рецепт десерту Мандариновий рулет - крок 4

Хрумкі гірки

Дуже просте і красиве частування, яке сподобається дітям.

Швидкий десерт "Хрумкі гірки"

Інгредієнти:

  • волоські горіхи – 100 г;
  • кукурудзяні пластівці – 200 г;
  • варене згущене молоко – 380 г;
  • цукрова пудра – 1 ст.

Приготування:

  1. Горіхи підсмажте, подрібніть та змішайте з кукурудзяними пластівцями.Покроковий рецепт швидких солодощів - крок 1
  2. Додайте 380 грам вареного молока, що згущує|згущає|, або готової «Іриски». Добре перемішайте до однорідності.Покроковий рецепт швидких солодощів - крок 2
  3. З отриманої маси сформуйте гірки та викладіть на блюдо. Притрусити цукровою пудрою. Можна також додати кокосової стружки чи тертого шоколаду.Покроковий рецепт швидких солодощів - крок 3

«Ягідний феєрверк» у склянці

Неймовірно красивий, ніжний та корисний десерт на основі свіжих ягід та сиру маскарпоне.

Десерт «Ягідний феєрверк» у склянці

Інгредієнти:

  • сир маскарпоне – 300 г;
  • печиво Савоярді – 100 г;
  • варення (у рецепті чорничне) – 200 г;
  • полуниця – 100 г;
  • лохина — 100 г;
  • ванілін – 1 щіпка;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • м'ята для прикраси.

Приготування:

  1. Печиво ламаємо навпіл, щоб воно укладалося у склянку. Полуницю нарізаємо кільцями.Покроковий рецепт ягідного десерту в склянці - крок 1
  2. Сир маскарпоне з'єднуємо з цукровою пудрою та ваніліном. Збиваємо міксером на повільній швидкості до утворення м'якої однорідної маси.Покроковий рецепт ягідного десерту у склянці - крок 2
  3. Викладаємо інгредієнти у довільному порядку у склянки, чергуючи печиво, ягоди та крем. Зверху прикрашаємо листочком м'яти.Покроковий рецепт ягідного десерту у склянці - крок 3

Солодкий рулет без випічки

Хочете порадувати гостей чимось солоденьким, але не готові поратися з тестом — тоді спробуйте приготувати такий простий, але дуже смачний рулетик.

Солодкий рулет без випічки

Інгредієнти:

  • печиво – 200 г;
  • молоко – 50 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • сир – 300 г;
  • цукор – 2 ст.
  • какао — 2 ст.л.;
  • варення (будь-яке) – 3 мт.л.;
  • ванільний цукор – 10 г.

Приготування:

  1. Печиво необхідно подрібнити у блендері (або просто гойдалкою) та змішати з какао.Солодкий рулет без випічки крок за кроком.
  2. В масу влийте 50 г молока і перемішуйте рукою, доки не вийде густа однорідна маса, як на фото. Густоту регулюйте, додаючи молоко чи печиво.Солодкий рулет без випічки покроково - крок 2
  3. Готуємо сирну масу. Для цього з'єднайте сир, цукор + ванільний цукор, вершкове масло та перемішайте від однорідності. Можна прискорити процес блендером чи протирати масу через сито.Солодкий рулет покроково без випічки - крок 3
  4. На харчову плівку викладаємо коричневу масу з печива та какао у формі прямокутника.Солодкий рулет без випічки покроково - крок 4
  5. Зверху кладемо сирну начинку та трохи варення (як на фото).Солодкий рулет без випічки покроково - крок 5
  6. Згортаємо шари рулетом і відправляємо в холодильник щонайменше на 1 годину.Солодкий рулет без випічки покроково - крок 6

Відео-рецепти новорічних тортів

Також пропонуємо приготувати смачний новорічний торт, слідуючи покроковому рецепту з відео:

Новорічні коктейлі

Пригощати гостей у новорічну ніч пропонуємо такими популярними та смачними напоями:

піна Колада

Інгредієнти (2 порції):

  • ром — 140 мл;
  • кокосове молоко – 70 мл;
  • ананасовий сік – 210 мл;
  • кокосовий сироп — 2 ст.л.;
  • лід;
  • для прикраси м'ята та кільце ананаса.

піна Колада

Приготування коктейлю дуже звичайне. Змішайте всі інгредієнти в потрібних пропорціях у шейкері, збийте та розлийте по келихах. Прикрасьте м'ятою та кільцем ананаса.

Текіла Санрайз

Інгредієнти (6 порцій):

  • текіла – 300 мл;
  • вода – 100 мл;
  • цукор – 100 г;
  • апельсиновий сік — 1 л;
  • гранатовий сироп – 6 ч. л.;
  • перець чилі – 20 г;
  • лід.
  • апельсин – 1 шт. для прикрас.;

Текіла Санрайз

Приготування:

  1. У каструлю виливаємо воду, додаємо цукор + перчик чилі та доводимо до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.
  2. Знімаємо суміш із вогню і даємо настоятися протягом 1 години.
  3. З охолоного сиропу витягаємо перчик і додаємо гранатовий сироп.
  4. У склянки викладаємо кригу, наливаємо текілу + апельсиновий сік + сироп. Перемішуємо.
  5. Прикрашаємо часточкою апельсина.

Б-52

Інгредієнти (1 порція):

  • Лікер кавовий – 15 мл;
  • Лікер Бейліз – 15 мл;
  • Лівер Куантро – 15 мл.

Рецепт коктейлю Б-52

Приготування:

У шот об'ємом 50 мл наливаємо інгредієнти з наступним порядком, намагаючись не змішувати шари:

  1. (нижній) — Кавовий;
  2. (Середній) — Бейліз;
  3. (Верхній) — Куантро.

Щоб шари не змішувалися, наливати середній і верхній шар стоїть по перевернутій чайній ложці.

П'ють такий коктейль через спеціальну металеву трубочку, підпалюючи верхній шар. Виглядає неймовірно ефектно.

Відео-рецепти алкогольних коктейлів

Також пропонуємо вам скуштувати ще кілька цікавих варіантів коктейлів на основі міцних напоїв:

Відео-рецепти безалкогольних коктейлів

Також пропонуємо взяти на озброєння кілька цікавих рецептів безалкогольних коктейлів.

Читайте також:

Схожі повідомлення

Залишити коментар

* Використовуючи цю форму, ви погоджуєтеся на зберігання та обробку ваших даних на цьому веб-сайті.