Тушений кролик
Новий Рік

Гарячі страви на Новий 2025 рік

Покровитель Нового 2025 — Дерев'яна або Деревна Змія. Астрологи рекомендують до святкового гуляння приготувати гаряче з продуктів, яким, як вважається, рептилія віддає перевагу. Це кролик, риба та птиця. Можна поставити на стіл страви із свинини чи яловичини, але готувати м'ясо цілим шматком небажано. Тотемна тварина, наївшись, засне і залишить у зимові місяці без підтримки. Пропонуємо дуже смачні рецепти з фото, завдяки яким можна накрити шикарний новорічний стіл.

Кролик у червоному вині

Кількість продуктів розрахована на 6-8 порцій. Краще готувати ніжки, але можна і всього кролика, попередньо розділивши на порційні шматки.

Тушений кролик

Додаткові інгредієнти:

  • 0,5-0,6 л червоного вина;
  • 8-12 чері;
  • 2 гілочки розмарину;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 2 жмені борошна;
  • 10 мл оливкової олії;
  • листя салату;
  • за смаком — сіль, чорний та червоний перець.

Покроковий рецепт:

  1. Кролика потрібно замаринувати. Його заливають 1 склянкою вина, додають розмарин, закривають кришкою та прибирають на полицю холодильника.

Шматки кролика в червоному вині

2. Через 5-6 годин шматки промокають паперовим рушником, натирають сіллю і обвалюють у борошні. Обсмажують на оливковій олії м'ясо до рум'яної скоринки. Потім викладають у сковороду 5 чері, розрізаних навпіл, подрібнений часник. Заливають все вином, підсолюють і перчать. Закривають кришкою і гасять 40-50 хвилин.

Тушений кролик

Це дуже простий рецепт гарячого на Новий 2025 рік. А щоб кролик був не лише смачним, а й виглядав гарно, його подають на листі салату.

Курка з грушами

Час приготування розраховується залежно від ваги тушки. Груші, під час презентації, потрібно подавати окремо — не всі гості люблять запечені фрукти.

Запечена курка з грушами

Для приготування знадобляться:

  • тушка птиці – 1,5-2,5 кг;
  • груші середнього розміру — 4-5 шт.;
  • соєвий соус — 4-6 ст. л.;
  • рослинна олія — ​​2-3 ст. л.;
  • бальзамічний оцет — 5 мл;
  • гірчиця готова — 1 ч. л.;
  • перець та сіль — по 1 ч. л.

Цю гарячу м'ясну страву на 2025 рік Новий рік можна подавати і остиглим, як закуску.

Покроковий рецепт з фото:

  1. Розроблену та промиту курку перед приготуванням потрібно обсушити, промокнувши паперовим рушником. Тушку щедро підсолюють і перчать зовні та зсередини. Змішують рідкі інгредієнти та гірчицю.

Тушка курки у мисці

2. Неочищені груші нарізають медальйонами завтовшки 0,5-0,6 см, видаляють серцевину. Викладають на дно форми для запікання часточки 2 фрукти.

Частини груші на дні форми для запікання.

3. Тушку готують для запікання: стягують ніжки та кришки силіконовою ниткою, усередину укладають скибочки ще 2 груш, а решту розкладають навколо. Змащують курку 1/3 соусу. Краще використовувати кисть. Розігрівають духовку до 200°С. Поміщають птицю (2 кг — готується 20 хвилин, 1,5 кг — 15).

Тушка курки у формі для запікання

Знижують температуру до 170°З залишають допікатися, періодично відновлюючи шар соусу.

Щоб зрозуміти, чи пропеклася курка, тушку потрібно проткнути спицею. Якщо прозорий сік, можна діставати.

Риба в духовці

Страва оригінальна та красива. Воно виявиться головним під час гуляння, якщо запікати тушку цілком. Але можна розділити рибу на порційні шматки, і подавати з гарніром — рисом розсипчастим, а як «цвях програми» запропонувати запрошеним яловичину.

Запечена риба з овочами

Інгредієнти:

  • горбуша (чи форель) без голови — 1 прим., щонайменше, ніж 1 кг;
  • половинка лимона;
  • базилік — 4 листочки;
  • цибуля зелена-20 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • олія оливкова — 4 ст. л.;
  • сіль та мелений чорний перець — за смаком.

Приготування з покроковими фото:

  1. Розігрівають 180°С. Після обробки обрізають плавці і кінець хвоста, а на тушці, з 2 сторін, роблять паралельні розрізи на відстані 1,5-2 см. Натирають сіллю і перцем зовні і зсередини.

Очищена тушка риби

2. Подрібнюють цибулю та часник. Лимон нарізають так, щоб вийшли тонкі скибочки — він повинен увійти до підготовлених надрізів.

Зелень та слайси лимона

3. Застилають фольгою лист, наливають частину олії. У горбушу всипають цибульно-часникову нарізку, вкладають базилік і 2-3 скибочки лимона. Інші шматочки вставляють у надрізи. Змащують маслом, що залишилося зверху.

Фарширована риба

4. Закривають поверхню риби фольгою. Закріплюють її, щоб не розгорнулася. Запікають тушку близько півгодини.

Запечена риба на фользі

Щоб зручніше перевіряти готовність, шов на фользі слід залишати зверху. Любителям рум'яної скоринки футляр слід відкрити, включити верхнє нагрівання і залишити горбушу в духовці до формування.

Печеня

Це гаряче можна подати на Новий 2025 — воно повністю задовольнить Змію. У ньому свинина нарізана шматочками. Навіть на фото блюдо виглядає апетитно.

Смажене зі свинини з картоплею

Інгредієнти:

  • 1 кг м'яса;
  • 1 ст. л. сушених журавлин;
  • 1 ст. л. гірчиці у зернах;
  • 1 склянка сидру чи яблучного вина міцністю до 13%;
  • 20 г тертого імбиру;
  • 100 мл оцту 9%;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. коричневого цукру;
  • щіпка червоного перцю.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо нарізають пластами та відбивають.

Відбите свиняче м'ясо

2. Яблука подрібнюють, змішують з журавлиною та цукром. Залишають, щоб виділився сік.

Яблучні часточки і журавлина на тарілці

3. Тушать солодку суміш у сковороді, додавши імбир, спеції, гірчицю, оцет і вино протягом 5-6 хвилин. Зливають сироп і випарюють наполовину. А обсмажування перебивають блендером.

Тушені яблучні часточки і журавлина в сотейнику

4. Пласти м'яса натирають перцем та сіллю, змащують мусом.

Філе свинини, змащене фруктово-ягідним мусом

5. Їх згортають у рулети, обв'язують ниткою. Викладають заготовки на фольгу, розподіляють сироп. Але невелика кількість має залишитися. Завертають. Запікають при 200°С протягом 1 години.

Заготовка для рулету зі свинини

6. Викладають заготовки на фольгу, розподіляють сироп. Але невелика кількість має залишитися. Завертають. Запікають при 200°С протягом 1 години. Відкривають фольгу, знову змащують сиропом і поміщають у духовку ще 15 хвилин.

Рулет зі свинини

Хорошим гарніром для страви стане картопля — відвареною, цілими бульбами, або по-сільськи.

Рулет з індички

Можна подавати як закуску або як основну страву. Індичка тане в роті.

Рулет з індички

Інгредієнти:

  • 0,5 кг стегон птиці;
  • 100 г ядер волоських горіхів;
  • 150 г соусу гранату;
  • 1 ст. л. готової гірчиці;
  • 150 мл червоного вина;
  • 1 ч. л. прованських трав;
  • 1 ч. л. паприки меленої;
  • за смаком сіль та чорний перець.

Страву слід готувати за добу до Нового року. М'ясо маринують протягом 20-24 годин.

Рецепт покроково:

  1. Філе нарізають медальйонами, товщиною 0,6 см. Підсолюють і перчать.

Філе індички

2. Змішують гранатовий соус та вино. Занурюють м'ясо, залишають на добу під харчовою плівкою на полиці холодильника.

Філе індички у гранатовому соку

3. Ставлять нагрівати духовку до 230°С. Товкуть горіхи, або подрібнюють у блендері.

Горіхи у блендері

4. З одного боку змащують кожен шматок філе гірчицею, посипають прованськими травами та горіхом. Згортають рулетики і туго перев'язують, щоби не розвернулися.

Заготівля рулету з індички

5. Кожну заготовку зверху натирають паприкою. Загортають м'ясо у фольгу, щільно її закривають. Шов має опинитися зверху.

Заготовка для рулету з індички у фользі

6. Запікають 40 хвилин. Відкривають фольгу, поливають рулети соком, що утворився. Щоб вийшла рум'яна скоринка, краще використовувати кулінарну кисть. Запікають ще 30 хвилин, зменшивши температуру до 180 ° С, періодично поливаючи соком.

Запечений рулет з індички у фользі у власному соку

Подавати рулет можна гарячим та холодним, з помідорами та картоплею фрі. Якщо його пропонують як закуску, краще викласти на листя салату.

Кролик у горщику

Це ідеальний варіант сімейної зустрічі Змії. Не треба намагатися догодити гостям, замислюватись про презентацію. У горщику відразу гаряче і гарнір.

Запечений кролик з овочами в горщику

Інгредієнти:

  • 1 тушка із печінкою;
  • 4 гілочки чебрецю;
  • 1 кг помідорів;
  • 300 г печериць;
  • 200 г цибулі-шалоту;
  • 1склянка червоного вина, краще напівсухого;
  • 4 зубці часнику;
  • пучок петрушки;
  • 6 ст. л. борошна;
  • 5 ст. л. соняшникової рафінованої олії;
  • за смаком — перець та сіль.

Спосіб приготування:

  1. Замішують круте тісто. Залишають під кришкою, або загорнувши у харчову плівку.

Тісто

2. Кролика поділяють на порційні шматки і обсмажують на сковороді, олії, до золотистої скоринки. Печінку подрібнюють блендером.

Обсмажені шматочки кролика

3. Окремо обсмажують печериці, знімають із сковороди.

Обсмажені печериці на сковороді

4. Знову звільняють сковороду, розігрівають олію. Спочатку всипають дрібно нарізану цибулю, а коли стане прозорою — часточки помідорів. Приглушують вогонь. Через 10 хвилин всипають чебрець, петрушку, солять і перчать.

Дрібно нарізані тушковані овочі на сковороді

5. Викладають печінку, вливають вино, гасять 10 хвилин, постійно помішують. По горщиках розподіляють м'ясо, піджарку та гриби. Можна покласти ще по 1,5 нарізаних картоплини.

Заготовки в горщиках для запікання

6. Розкочують круте тісто пластом, вирізують кружки-кришки, і закривають горщики. Запікають печеню при 200 ° С 35-40 хвилин.

Пласти тіста на горщиках для запікання

Якщо в будинку тепло та затишно, домашніх та гостей чекає накритий стіл (читайте про те, що має бути на новорічному столі), то у всіх буде гарний настрій. Залишилося тільки загадати новорічне бажання та зустрічати рік Змії.

Читайте також:

Схожі повідомлення

Залишити коментар

* Використовуючи цю форму, ви погоджуєтеся на зберігання та обробку ваших даних на цьому веб-сайті.