Зелена дерев'яна змія - символ 2025 року
Новий Рік

Що має бути на новорічному столі у 2025 році

Напередодні найочікуванішого зимового свята пропонуємо поговорити про те, що має бути на новорічному столі у 2025 році, щоб порадувати нового покровителя – Зелену Дерев’яну Змію. Ми детально розберемося на смак цього таємничого та містичного східного тотему, а також запропонуємо кілька цікавих рецептів для новорічного меню з продуктів, які можна легко знайти в супермаркетах України.

Смаки нового покровителя

Зелена Дерев’яна Змія буде сприяти людству протягом 2025 року. У східному календарі ця тварина символізує творчість, мудрість та умиротворення, але добра змія – це сита змія. Щоб рік прийдешній сповна розкрив перед вами можливості, а новий покровитель продемонстрував свої позитивні сторони, при складанні святкового меню важливо враховувати його переваги.

Зелена дерев'яна змія - символ 2025 року

Відповідно до східних вірувань, Змія любить ситно поїсти, і це означає, що страв на столі має бути багато, а меню варто продумувати різноманітне. Не дарма Змію на Сході називають «малим Драконом». Як і символ імператорів, «малий Дракон» любить вишуканість та розкіш, тому у списку страв обов’язково мають бути делікатеси, а плануючи оформлення новорічного столу, важливо продумувати все до дрібниць.

У природі змія всеядна, але при цьому дуже вибіркова у виборі їжі, тому догодити новому покровителю може бути дуже непросто.

Продумуючи меню, варто не забути, що на столі в Новий 2025 обов’язково повинні бути:

  • риба благородних сортів;
  • морепродукти;
  • ікра;
  • яйця;
  • м’ясо птиці;
  • кролик.

Для різноманітності можна готувати також страви зі свинини та яловичини, але новому покровителю вони сподобаються менше, ніж помічений кролик або індичка.

Що приготувати на Новий Рік 2025

Банальні овочі та класичні салати на їх основі – не найкраща ідея. Змійка швидше оцінить салат зі свіжої зелені, щось у східному стилі чи вишукано оформлені страви з оригінальною рецептурою. Звичайні бутерброди на святковому столі краще замінити на цікаві канапе, а будь-яку нарізку оформити красиво і незвичайно.

При виборі алкоголю перевагу варто віддавати дорогим та якісним напоям, адже символ 2025 року тяжіє до розкоші.

Не можна ставити на новорічний стіл на рік Змії стандартну домашню консервацію. Кожна страва має бути свіжою, приготованою в день подачі на стіл. Звичайно, господині доведеться попрацювати, щоб втілити всі поради.

Звичайно, небагато відступати від цих рекомендацій допускається, особливо якщо ви не орієнтуєтеся на східний календар або взагалі не вірите в різні прикмети.

Ідеї ​​для новорічного меню 2025 року

Проаналізувавши, що має бути на новорічному столі у 2025 році, ми підібрали з численних варіантів кілька найкращих рецептів, які можуть стати родзинкою вашого меню. Пропонуємо зберегти собі рецепти з детальною інструкцією приготування покроково та порадувати гостей на свято цікавими делікатесами.

Салатні кульки з печінкою тріски

Закуска виглядає дуже оригінально та порадує гостей своїм неповторним поєднанням смаків.

Інгредієнти:

  • відварена картопля – 2 шт.;
  • печінка тріски — 1 банка;
  • яйце – 1 шт.;
  • твердий сир – 50 г;
  • свіжий кріп;
  • соєвий соус — 1-2 ст.л.

Салатні кульки з печінкою тріски

Приготування:

  1. Відварену в підсоленій воді картопля очистити і натерти на тертку.Покроковий рецепт "Кульки з печінкою тріски" - крок 1
  2. Відварене яйце також очистити та натерти на дрібній тертці.Покроковий рецепт "Кульки з печінкою тріски" - Крок 2
  3. Також натираємо 50 г твердого сиру.Покроковий рецепт "Кульки з печінкою тріски" - Крок 3
  4. До інгредієнтів додаємо печінку тріски, попередньо злив із баночки зайву рідину.Покроковий рецепт "Кульки з печінкою тріски" - крок 4
  5. Додаємо трохи свіжого кропу та ретельно розминаємо печінку тріски вилкою та ретельно перемішуємо все вилкою.Покроковий рецепт "Кульки з печінкою тріски" - Крок 5
  6. Додаємо 1-2 столові ложки соєвого соусу і знову добре перемощуємо.Покроковий рецепт "Кульки з печінкою тріски" - Крок 6
  7. З маси формуємо кульки.Покроковий рецепт "Кульки з печінкою тріски" - Крок 7
  8. Обвалюємо кульки у підсушеному на сковороді кунжуті.Покроковий рецепт "Кульки з печінкою тріски" - Крок 8
  9. Салатні кульки можна подавати просто на блюді, але ми додатково прикрасимо їх половинкою оливки та шпажками для зручності.Покроковий рецепт "Кульки з печінкою тріски" - Крок 9

Канапе з ананасом та креветками

Ця екзотична страва стане справжньою окрасою вашого столу та обов’язково запам’ятається кожному гостю.

Інгредієнти:

  • твердий сир – 50 г;
  • великі очищені креветки;
  • ананас кільцями;
  • сметана – 2 ст.
  • свіжий кріп;
  • свіжа петрушка;
  • часник – 1-2 зубчики.

Канапе з ананасом та креветками

Приготування:

  1. Твердий сир натираємо на дрібну тертку.Покроковий рецепт "Канапе з ананасом та креветками" - крок 1
  2. Видавлюємо в сир 1-2 зубчики часнику та перемішуємо.Покроковий рецепт "Канапе з ананасом та креветками" - Крок 2
  3. Додаємо трохи свіжого кропу.Покроковий рецепт "Канапе з ананасом та креветками" - Крок 3
  4. Кладемо 2 столові ложки сметани та перемішуємо всі інгредієнти вилкою.Покроковий рецепт "Канапе з ананасом та креветками" - крок 4
  5. Консервовані ананасові кільця розрізаємо навпіл.Покроковий рецепт "Канапе з ананасом та креветками" - Крок 5
  6. На шматочок ананаса викладаємо сирну масу.Покроковий рецепт "Канапе з ананасом та креветками" - Крок 6
  7. Прикрашаємо листочком петрушки та великою креветкою.Покроковий рецепт "Канапе з ананасом та креветками" - Крок 7

Торт-салат та ікрою та червоною рибою

Рецепт для тих, хто хоче зустрічати Новий 2025 рік по-королівськи і готовий завжди дивувати гостей не лише смачними, а й чудовими на вигляд частуваннями.

Інгредієнти:

  • червона ікра – 100 г;
  • червона риба (у нас слабосолона сьомга) – 200 г;
  • яйце відварене круто — 4 шт.;
  • відварена морква – 2 шт.;
  • відварена картопля – 2 шт.;
  • авокадо — 1 шт.;
  • маслини — 1 банка;
  • майонез – до смаку;
  • сіль перець.

Торт-салат та ікрою та червоною рибою

Приготування:

  1. Яйця та овочі відваріть, дайте їм повністю охолонути.
  2. Очистіть і натріть картоплю на велику тертку.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - крок 1
  3. Також натираємо відварену, охолоджену та очищену моркву.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 2
  4. Маслини наріжте кільцями.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 3
  5. Наріжте авокадо тонкими слайсами.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - крок 4
  6. Рибку нарізаємо дрібними кубиками.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 5
  7. Відварені та охолоджені яйця очищаємо та поділяємо на білки та жовтки. Жовтки натираємо на дрібну тертку.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 6
  8. Білки натираємо на тертці середнього розміру.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 7
  9. Салат формуємо за допомогою кільця діаметром 10 см. Перший шар – картопля. Його слід трохи утрамбувати, посолити, поперчити та покрити сіткою мул майонезу.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 8
  10. Другий шар – морквина, яку також покриваємо майонезною сіткою.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 9
  11. Третій шар — маслини і знову трохи майонезу.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 10
  12. Четвертий шар – платівки авокадо та майонезна сіточка.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 11
  13. П’ятий шар – червона риба (шар не перемазуємо).Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 12
  14. Шостий шар – яєчні жовтки та трохи майонезу.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 13
  15. Сьомий шар – яєчні білки. Цей шар необхідно трохи утрамбувати та повністю покрити майонезом.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 14
  16. Знімаємо кільце і прикрашаємо салат, викладаючи кільцем (а можна у формі змії) червону ікру.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 15
  17. Доповнюємо композицію маслинами та гілочкою петрушки.Покроковий рецепт "Торт-салат та ікрою та червоною рибою" - Крок 16

Салат «Суші Філадельфія»

У 2025 році будуть дуже актуальні будь-які східні рецепти, але якщо класичними ролами вже нікого не здивувати, то незвичайний салат зі смаком знаменитої Філадельфії точно сподобається вашим гостям. Наскільки ефектною та святковою виходить така страва пропонуємо оцінити на фото.

Інгредієнти:

  • червона риба (у нас форель) – 350 г;
  • рис для суші – 250 г;
  • лист норі — 1 шт.;
  • вершковий сир – 220 г;
  • огірок свіжий – 1 шт.;
  • вода – 300 мл;
  • рисовий оцет – 50 мл;
  • соєвий соус – 2 ст.л.;
  • свіжий кріп;
  • кунжут (можна білий чи чорний).

Салат «Суші Філадельфія»

Приготування:

  1. Ретельно промиваємо та відварюємо рис у підсоленій воді.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 1
  2. Готуємо заправку для рису. У невеликій ємності змішайте трохи рисового оцту, а також сіль та цукор. Ретельно перемішайте до розчинення інгредієнтів.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 2
  3. Приготовлений рис просочуємо заправкою та акуратно перемішуємо.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 3
  4. У 220 г вершкового сиру додаємо 2 столові ложки соєвого соусу і перемішуємо до однорідності.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 4
  5. Свіжий огірок нарізаємо на тонкі слайси.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 5
  6. Червону рибу також нарізаємо тонкими платівками.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 6
  7. З листа норі вирізаємо коло по діаметру форми, в якій збиратимемо салат. Обрізки не викидаємо.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 7
  8. Приступаємо до збирання салату. На плоску тарілку укладаємо круг із норі. Для створення красивого круглого тортика використовуємо формувальне кільце.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 8
  9. Перший шар – викладаємо половину рису та ущільнюємо за допомогою лопатки.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 9
  10. Другий шар – м’який сир (використовуємо половину заготовленої порції). Його слід розподілити по всій поверхні рису рівномірним шаром.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 10
  11. Третій шар – огірок.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 11
  12. Четвертий шар – червона риба.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 12
  13. П’ятий шар – рис із шматочками залишків листа норі.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 13
  14. Шостий шар – м’який сир (використовуємо другу половину заготовленої порції). На цьому етапі знімаємо кільце, що формує.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 14
  15. Прикрашаємо горіх салату. У нас це чергування смужок червоної риби та огіркових слайсів, але ви можете вигадати свій унікальний малюнок.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 15
  16. Присипаємо чорним і білим кунжутом і прикрашаємо гілочками кропу. Перед подачею салату варто відправити в холодильник на пару годин.Покроковий рецепт салату «Суші Філадельфія» - крок 16

М’ясне ескімо

Як основна м’ясна страва пропонуємо подати гостям такий цікавий і незвичайний частування.

Інгредієнти:

  • куряче м’ясо (або готовий фарш) – 600 г;
  • бекон – 8 смужок;
  • цибуля ріпчаста — 120 г;
  • крупа манна – 1 ст.
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль, перець за смаком;
  • бамбукові шпажки.

М'ясне ескімо

Приготування:

  1. Якщо не любите готовий магазинний фарш, то першим етапом приготування буде саме помел курячого м’яса, цибулі та зубчика часнику. Якщо ви купили готовий фарш, то просто додайте до нього подрібнену цибулю + зубчик часнику та ретельно перемішайте всі інгредієнти.Покроковий рецепт страви "М'ясне ескімо" - крок 1
  2. Готовий фарш посоліть, поперчіть. Можна використовувати будь-які улюблені спеції, які поєднуються з куркою.Покроковий рецепт страви "М'ясне ескімо" - Крок 2
  3. Додаємо до фаршу 1 ст.л. манної крупи і ретельно вимішуємо та відбиваємо, як на котлети.Покроковий рецепт страви "М'ясне ескімо" - Крок 3
  4. Місткість з фаршем накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  5. Дерев’яні шпажки варто завчасно замочити у воді щонайменше на 2 години.Покроковий рецепт страви "М'ясне ескімо" - Крок 5
  6. Деко вистилаємо пергаментом.Покроковий рецепт страви "М'ясне ескімо" - Крок 6
  7. З фаршу формуємо котлету довгастої форми та обертаємо її смужкою бекону.Покроковий рецепт страви "М'ясне ескімо" - Крок 7
  8. Проколюємо котлету шпажкою і викладаємо на лист.Покроковий рецепт страви "М'ясне ескімо" - Крок 8
  9. Запікаємо в духовці при 200℃ приблизно протягом 30 хвилин до утворення рум’яної скоринки.Покроковий рецепт страви "М'ясне ескімо" - Крок 9
  10. Прикрасити страву можна, додавши на шпажки будь-які улюблені інгредієнти: огірки, помідори черрі, болгарський перець оливки та ін.Покроковий рецепт страви "М'ясне ескімо" - Крок 10

Оформлення столу

У 2025 році зверніть особливу увагу на оформлення таких звичайних елементів новорічного столу, як овочева та сирна нарізка, а також серветки.

Пропонуємо кілька простих ідей, які допоможуть перетворити новорічний стіл. Більше ідей щодо сервірування новорічного столу у 2025 році ви знайдете у матеріалах нашого сайту.

Дивіться у цьому відео, як зробити страву з овочами прикрасою новорічного столу.

Також пропонуємо 23 оригінальні способи складання серветок, які допоможуть привнести родзинку в оформлення святкового столу.

Читайте також:

Схожі повідомлення

Залишити коментар

* Використовуючи цю форму, ви погоджуєтеся на зберігання та обробку ваших даних на цьому веб-сайті.