- Висувні напрямні
- Вбудований термощуп
- Запікання гарячим повітрям
- Запікання з парою
- Сенсорне управління
У процесі приготування страви часто потрібно контролювати, наприклад, вийняти з духовки і перевірити, чи готово чи ні. Робити це набагато простіше, якщо листи встановлені на роликові напрямні. Тоді можна просто висунути їх і зайнятися перевіркою. Якщо направляючих немає, доводиться або утримувати лист однією рукою, або виймати його на підставку.
Напрямні найчастіше встановлюють лише одному з кількох можливих рівнів. У моделі BOSX6737E09BG від словенського бренду Gorenje вони передбачені на двох рівнях – це дає додаткову свободу дій.
Ви ніколи не задавалися питанням – як кухарям у ресторанах вдається так ідеально просмажити м'ясо? Довести його до потрібної готовності та не пересушити? Секрет — не лише у високій кваліфікації, а й у обладнанні кухонь. Зокрема професійні духовки підтримують підключення термощупа. Це дійсно довгий металевий щуп, який встромляють у м'ясо приблизно до його середини. Датчик на кінці щупа визначає температуру в товщі шматка, вона виводиться на дисплей духовки. Наприклад, для прожарювання ступеня Medium потрібно прогріти м'ясо до 60-65 градусів, Well Done – до 70.
У моделі Gorenje BOSX6737E09BG термощуп має назву — Bakesensor. Принцип роботи такий самий, як і в професійних духовках. Причому стежити за «градусами» не потрібно. Пристрій сам подасть звуковий сигнал і вимкне нагрівання, коли м'ясо прогріється до встановленої температури.
За що ми любимо картопля-фрі? За хрумку скоринку, яка утворюється при обсмажуванні у фритюрі. Вона ж робить особливо смачною і м'ясо, і нагетси… Але отримати скоринку можна і без великої кількості олії. Звичайно, якщо у духовці є функція запікання за допомогою гарячого повітря.
Це якраз один із режимів у Gorenje BOSX6737E09BG — AirFry. Спеціальний вентилятор розганяє гарячі потоки повітря по всьому об'єму духовки. Причому в комплект входить перфорований лист, який не заважає вільному проходженню повітря. У результаті скоринка продуктів зарум'янюється, стає хрусткою та апетитною.
І знову про скоринки. Для різних продуктів оптимальні різні режими. Досвідчена господиня знає, яку температуру в духовці встановити спочатку, через скільки часу її збільшити або зменшити, коли вимикати. Але сучасні моделі все роблять самі. Наприклад, керують цікавим режимом із використанням пари.
Пар корисний для випікання хліба: він створює ідеальні умови для збільшення об'єму тіста, формування пишного м'якуша та хрусткої скоринки. Все, що потрібно від господині (або господаря) — налити в деко деко трохи води і включити в Gorenie BOSX6737E09BG спеціальний режим ExtraSteam. Решту зробить сама духовка.
Популярний стереотип завжди потрібно брати техніку з механікою, тому що вона надійніша. Безперечно, з погляду надійності це факт. Але сенсорні панелі дозволяють точно програмувати час, спостерігати за параметрами роботами і навіть розібратися з неполадками. Наприклад, у Gorenje BOSX6737E09BG є сенсорний програматор IconLED. Він дозволяє швидко встановити потрібну програму та час на таймері. Під час готування вся інформація відображатиметься на екрані. А якщо виникне збій, програматор виведе помилку та допоможе полегшити діагностику.
Чим крутіша духовка — тим більше цікавих технологій. Наприклад, у багатьох духовок Gorenje навіть форма камери особлива. Вона склепінчаста, як у традиційної дров'яної печі. За рахунок цього забезпечується більш ефективна та рівномірна циркуляція повітря. В BOSX6737E09BG її навіть удосконалили, змінивши конструкцію нагрівальних елементів та розташування подачі повітря. Так що страви будуть рівномірно готуватися з усіх боків.
Ще більше цікавого про духову шафу Gorenje BOSX6737E09BG можна дізнатися на офіційному сайті.
Реклама, ТОВ «Горіння БТ», ru.gorenje.com, ІПН 7704722037, erid: F7NfYUJCUneLs2UH1N5w
Продавець: ТОВ «Горіння БТ», ОГРН 1097746095875, м. Москва, Якиманська наб., Б. 4, стор. 1, ЕТ ПОМ КОМ 3 I 55