Для тих, хто любить готувати планетарний міксер стане відмінним помічником, і не тільки в підготовці столу на Новий рік. Насадка в такому пристрої обертається навколо осі і одночасно рухається по колу всередині чаші, забезпечуючи рівномірне перемішування інгредієнтів.
Якщо ви хочете використовувати його «на повну», краще вибирати моделі потужністю від 1200 Вт. Наприклад, STARWIND SPM7165 потужністю 1900 Вт. Металеві шестерні редуктора забезпечують надійність пристрою, а прогумовані ніжки його стійкість.
Пристрій має 6 швидкостей та додатковий імпульсний режим, вони перемикаються поворотним регулятором. Дежа із нержавіючої сталі об'ємом 5.5 л підходить для великих порцій. У комплект входять три найпопулярніші насадки (гак, віночок, лопатка), захисна кришка, запобігають розбризкуванню інгредієнтів, силіконову лопатку та книгу рецептів.
Цей прилад у буквальному значенні не прискорить приготування. Однак він має величезний плюс ― за процесом усередині нього взагалі не потрібно стежити. Ви просто закладаєте інгредієнти, включаєте програму та займаєтеся іншою стравою. Мультиварка сама доведе до готовності.
А вміє вона багато: і рагу млосне приготує, і навіть бісквіт зробить. Дуже зручно, правда? Особливо коли на плиті вже щось кипить, шкварчить і вимагає постійної уваги.
Вибираючи мультиварку, зверніть увагу на її об'єм. Зазвичай, це 5-6 літрів, що для невеликої родини може бути багато. Але є і компактні моделі – наприклад, Redmond MC103 із чашею 3 л. Має 11 автоматичних програм, які якраз і позбавляють необхідності постійно контролювати процес.
Freepik
Цей пристрій, несправедливо обділений популярністю, дозволяє не лише готувати швидко, а й робити страви максимально корисними. Секрет — використання гарячого повітря, яке вентилятор розганяє по камері. За рахунок такого потоку продукти отримують апетитні хрусткі скоринки, причому практично без олії. Саме цим аерогриль відрізняється від інших пристроїв для виготовлення: плити, фритюрниці.
Ще один плюс — наявність готових програм, як у мультиварці. Наприклад, у Dreame Trouver FD10 PRO — цілих 11 вбудованих режимів. 6 л, так що запікати можна хоч курку повністю. Якщо потрібно щось додати, досить просто витягнути кошик. на себе: нагрівання та обдування відключаться доти, поки ви знову не засунете чашу всередину.
Після виготовлення Dreame Trouver FD10 PRO легко очистити. Кошик та сковорода-гриль усередині неї мають антипригарне покриття, за рахунок чого весь жир легко відмивається. А використання нержавіючої сталі унеможливлює появу корозії в процесі експлуатації.
Один із плюсів мікрохвильової печі — висока швидкість роботи. Вона може виконувати операції, на які зазвичай витрачається багато часу. Наприклад, прилад розтопить масло або шоколад для випічки всього за 3 хвилини, а вам не доведеться возитися з водяною лазнею на плиті.
Якщо ви забули заздалегідь дістати з морозилки шматок м'яса або риби, техніка допоможе підготувати інгредієнти для святкового частування в лічені хвилини.
Ще одна корисна функція мікрохвильової печі – режим грилю. Він дозволить швидко зарум'янити і надати апетитного вигляду різним стравам, будь то запечена риба або картопля. І це відбувається набагато швидше, ніж у традиційній духовці.
Раніше перекручування м'яса за допомогою звичайної м'ясорубки становило досить трудомістке та стомлююче завдання. На це йшло кілька годин монотонної праці. Тепер ви можете всього за 10 хвилин переробити кілька кілограмів м'яса. Причому якість кінцевого продукту нітрохи не страждає – м'ясо перемелюється разом із жилками, без жодних застрягань чи грудок.
Електрична м'ясорубка має високу продуктивність. Її мотор справляється із завданням у кілька разів швидше, ніж ручна альтернатива. Так, вона може видавати певний шум, але це цілком виправдана «плата» за колосальну економію часу.
Продукти у скороварці готуються за рахунок підвищеного тиску пари усередині герметичної камери. Процес протікає у 2-3 рази швидше, ніж у звичайній каструлі на плиті. Наприклад, картопля або інші овочі для святкових салатів у скороварці будуть готові лише за 5-7 хвилин. А м'ясне рагу в ній вийде за 30 хвилин.
Техніка підходить для страв, які традиційно готуються довго – тушкованого м'яса та запечених овочів. При цьому вона збереже їх насичений смак та ніжну текстуру.
А тепер про «компактну» техніку та аксесуари, які прискорять приготування святкових страв.
Прилад здатний швидко подрібнювати та змішувати різні інгредієнти. Це робить його універсальним інструментом на вирішення різних кулінарних завдань. Візьмемо, наприклад, святкові холодні закуски — овочеві рулетики, тартари, фаршировані помідори. Для них потрібна начинка з ніжною текстурою. Блендер впорається із цим за пару хвилин.
Уявіть, що ви маєте намір приготувати ніжний вершковий соус для запеченої риби чи птиці. Зазвичай це займає чимало часу – потрібно акуратно перемішувати, доводити до консистенції. Озброївшись блендером, ви впораєтеся із завданням у рази швидше.
Ломтерізка (або слайсер) на кухні наче мініатюрна циркулярна пилка в майстерні. Вона вміє стрімко та ідеально нарізати ковбаси, сири, овочі, фрукти та інші інгредієнти на тонкі, рівні, майже прозорі скибочки.
Повірте, це дуже рятує в період підготовки до Нового року. Адже на святковий стіл готують найрізноманітніші нарізки і для традиційних тарілок із закусками, і для прикраси салатів, гарячих страв.
Тільки уявіть, як швидко ви зможете нарізати ковбасу чи сир для традиційного м'ясного асорті. Замість монотонної роботи ножем — лише кілька хвилин, і у вас ідеальні, акуратні скибочки.
А якщо ви плануєте приготувати чарівні міні-закуски, наприклад, бутерброди з червоною рибою та авокадо, або канапе з шинкою та сирним кремом – прилад і тут допоможе. .
Як виглядає підготовка до Нового року на кухні? Морква, капуста, картопля – все це потрібно перебрати, вимити, а потім нарізати рівними кубиками, соломкою чи скибочками. Справжнє випробування для будь-якої, навіть найдосвідченішої господині.
Але з овочерізкою все стає набагато простіше і швидше. За кілька хвилин вона перекришить інгредієнти для будь-яких святкових страв, будь то овочеві салати, гарніри, закуски. Рівні, акуратні кубики картоплі, моркви, солоних огірків – та «Олів'є» готовий!
Як і мультиварка, яйцеварка не прискорить процес приготування страв у прямому значенні. Але вона здатна спростити та полегшити завдання господині під час підготовки до новорічного застілля.
Яйця використовують як інгредієнт для багатьох популярних закусок, салатів та гарячих страв. Але щоб вони зварилися круто, потрібно стежити за процесом.
Як це зазвичай виглядає? Ви ставите на плиту каструлю з водою, закидає туди яйця, і потім протягом 10-15 хвилин змушені постійно стежити за часом, щоб вони не переварилися. Адже у вас ще безліч інших справ з підготовки святкової вечері!
З яйцеваркою все набагато простіше і зручніше. Ви просто вкладаєте яйця у спеціальні осередки, наливаєте воду, виставляєте таймер і можете спокійно займатися іншими завданнями. А коли таймер спрацює, у вас будуть ідеально зварені круто яйця для різних новорічних страв.
Яйцеварка дозволить досягти ідеальної консистенції зварених круто яєць. Жодне не виявиться недовареним або, навпаки, що перетворилося на тугу гуму. Всі вони матимуть однакову, ніжну та соковиту текстуру всередині.
Чищення риби часом перетворюється на трудомісткий та неприємний процес. Рибочистка робить його швидким і певною мірою навіть комфортним. Увімкнув пристрій, акуратно провів їм по тушці і риба готова до подальшої обробки! Луска легко і швидко знімається, плавники і начинки також легко видаляються.
Це просто знахідка для господині, яка хоче приготувати щось смачне та святкове з морепродуктів. Наприклад, фаршировану щуку чи коропа в желе – коронні страви новорічного столу. Вовтузитися з чищенням риби більше не доводиться, що звільняє час для інших, більш творчих завдань.
Коли доводиться готувати кілька святкових страв, етап зважування та відмірювання інгредієнтів найчастіше стає справжнім головним болем. Доводиться постійно діставати різні ємності, мірні кружки, перевіряти поділки, щоб не помилитися з дозуванням. Адже для багатьох рецептів важлива ідеальна точність.
Все стане набагато простіше з електронною мірною ложкою. Ви просто накладаєте в неї, наприклад спеції або розпушувач для тесту, натискаєте кнопку, і на цифровому екрані висвічується точна кількість. Жодних зайвих рухів і метушні з посудом ― суцільна економія часу та сил!
Як готують канапе? Вручну нарізають тости або бісквіти, на них кладете шинку, сир, червону рибу, овочі, фрукти. І все це вимагає кропіткої, ретельної роботи, щоб у результаті вийшла ідентична, акуратна закуска.
З формами на канапе весь цей процес стає набагато простішим. Ви вичавлюєте фігуру з інгредієнтів і збираєте їх на шпажку в «пірамідку» — готово! Жодних зайвих рухів, жодної монотонної нарізки. У вас виходять однакові, рівні, красиві канапе у рекордно короткі терміни.
Форми бувають різні – від традиційних квадратних або круглих до оригінальних фігурних.
Усі приготування завершено. Настав час зібратися за святковим столом, щоб підняти келихи та зустріти Новий рік.
Як акуратно відкрити пляшку вина? За допомогою зручного електроштопора. Він позбавить необхідності докладати зусиль. Просто натиснули кнопку, і пробка плавно вийде з шийки.
Читайте також: