Індукційні плита корисні для всіх: економічні, безпечні, зручні для використання … це лише одна складність — не кожна каструля чи сковорода підходить для роботи з індукцією. Ми з'ясовуємо, які страви підходять для цього, а які — ні.
Принцип експлуатації індукційної плити
Робота індукційної печі віддалено нагадує роботу трансформатора. Під скляною поверхнею є індукційний тип, в якому струм від 20 до 10 кГц. Ця котушка відіграє роль первинної обмотки, а роль вторинного — дно каструлі. Коли каструля розміщується на пальнику, між нею та котушкою відбувається магнітна індукція, а струм нагріває посуд.
Під час роботи плита також нагріває скляну поверхню, однак вона виникає не через індукцію, а з гарячої поверхні страв.
Які страви можна використовувати, а які не можуть бути?
З принципу роботи тарілки зрозуміло: нагрівальні посуд можливі лише за умови, що він виготовлений з феромагнітного матеріалу. Простіше кажучи, воно повинно збільшити. Тож страви, виготовлені з алюмінію, міді або скла, не підходять. І який з них можна використовувати?
- Чавун.
- Підкреслена сталь.
- Від деяких сплавів нержавіючої сталі.
- Алюміній з феромагнітним дном.
Майже будь -які страви, які намагнічуються, можна використовувати для приготування страв на індукційній плиті. Правда, варто розглянути один важливий момент: дно посуду повинно бути рівним, навіть без вм'ятин. Деформоване дно (наприклад, після тривалого використання на газі) призведе до більш тривалого нагріву посуду.
Як дізнатись, чи підходять страви для індукційної печі?
Метод 1, елементарний. Якщо ви обираєте страви в магазині, просто шукайте маркування щодо можливості роботи з індукційними плитами. Більшість горщиків та PAN мають спеціальні позначення. Ось основні.
Ви бачите на упаковці або на поверхні піктограми спіралі — сміливо купуйте.
Метод 2, експериментальний. Метод підходить, якщо ви плануєте придбати індукційну плиту і хочете перевірити, чи підходять наявні страви. Ми беремо магніт від холодильника (або будь -якого іншого), намагаємось прикріпити до посуду. Якщо він «прилипає», то його можна використовувати. Також зауважте, що для правильної роботи з індукційною плитою товщина дна має принципове значення. Бажано, щоб він становив щонайменше 2 мм.
Які страви купувати для індукційної печі?
Більшість старих і сучасних страв виготовлені з алюмінію: він довговічний, легкий і відносно недорогий. А придбання індукційної печі не є причиною ігнорувати горщики з цього металу. Просто зверніть увагу на дно: багато виробників роблять це з феромагнітних сплавів, щоб зробити посуд універсальними.
Röndell Blitz
Нова колекція страв від відомого виробника Röndell. Він включає відро 16 см (1,4 л), горщиків 20 см (3,2 л) та 24 см (5,2 л) з нержавіючої сталі — міцного та міцного матеріалу, який рівномірно розподіляє тепло над поверхнею посуду і не змінює смаку страв. Ручки виготовлені з бакеліту і не нагріваються, а плоска кришка зберігає простір під час зберігання.
Крім того, серія включала три каструлі різних розмірів: 24*4,6 см, 26*4,8 см і 28*5,2 см. Вони виготовлені з підробленого алюмінію, одночасно сильним і надійним. Внутрішнє двошарове покриття проти палички забезпечує легке очищення та запобігає прилипанням їжі, а ручки бакеліту зі сталевими вставками додають їм шарм. І горщики, і каструлі підходять для всіх типів табличок, включаючи індукцію.
Polaris easykeep-4d
Ще один набір посуду алюмінієвих страв з фероманітським дном, який підходить для індукції. Polaris easyKeep-4D включає 4 предмети: 2 каструлі 24 та 26 см, відро 1,7 л і знімна ручка. Усі контейнери мають антистильне покриття і виготовлені з теплостійкого матеріалу, тому їх можна використовувати навіть у духовці. Ручка легко знімається, тому каструлі та відро можна зберігати один в одному — тому вони займуть мало місця на полиці.
Оптимальна індукція Starwind та індукція шеф -кухаря
Нещодавно виробник Starwind почав виробляти страви, в тому числі для індукції. Отже, оптимальна індукційна серія включає 4 каструлі з діаметром від 22 до 28 см з анти-кастом Scandia X-Treme.
Вдосконалена індукційна лінія шеф-кухаря також включає 3 каструлі з діаметром 24-28 мм, а також млинець, каструлю з кришкою та вок з кришкою та знімною ручкою. Покриття проти палички є багатошаровим, що робить його більш міцним (Pfluon Nonsteel Brands).
Що робити, якщо старі страви не підходять для індукції
Якщо ви не хочете змінювати всі страви в будинку після придбання нової печі, тобто життя. Купуйте індукційний адаптер: це окреме «дно» для страв, тобто підставку для відра, горщиків та каструль.
Як правило, такі аксесуари виготовлені з мульти -шлеєвого феромагнітного сплаву товщиною 3 мм або більше. Адаптер буде нагріватися від індукції, а ваше відро буде від адаптера. Таким чином, ви фактично перетворюєте індукційну плиту на звичайну. Але, звичайно, найзручніше негайно придбати спеціальні страви для індукційної панелі.
Що купити на кухні: