Як вибрати хороший мультикулер: детальні інструкції
Техніка

Як вибрати хороший мультикулер: детальні інструкції

Зміст:

Насправді, повільна плита — це нагріта електрична сковорода, яка може автоматично приготувати різні страви. На ринку моделі з обсягом миски 5-7 літрів в основному представлені-вони чудово підходять для приготування їжі для 3-5 людей. Але є «винятки»-професійні мультикулоти з потужністю 10-12 літрів.

Чим більший пристрій, тим більше він повинен бути більш потужним — нагріватися швидше. Для стандартних моделей потужністю 5-7 літрів 800-1000 Вт досить достатньо. Компактні мультикулоли можуть мати нижчу потужність, наприклад, Hyundai HYMC-2409 з 3-літровою мискою споживає лише 500 Вт. Ця модель із сенсорним контролем та РК -дисплеєм підтримує 12 програм приготування, включаючи крупи, супи, тушковані гарніри. У мисці — антистильне покриття: їжа не прилипає, тому ви можете готувати з мінімальною кількістю олії або навіть без неї. Крім того, легко мити посуд — його зазвичай достатньо, щоб витерти м'якою губкою з миючим засобом.

Для опалення багато моделей використовують стандартний обігрівач. Коли обігрівач є одним і розташований під мискою, продукція нагрівається нерівномірно і може спалити. Тому, вибираючи повільну плиту, зверніть увагу на функцію 3D опалення (4D, 5D, «Мультисонічне опалення»). У таких моделях миска нагрівається не лише знизу, але і з боків, а іноді і з боку кришки. Тож тепло швидше по всьому обсягу продуктів.

Рідше використовується індукційне нагрівання, як і в тих же плитах. Ця технологія робить повільну плиту набагато дорожчою, але також дозволяє рівномірно розповсюдити тепло під час приготування. Наприклад, він використовується в моделі Tefal RK807D32, що можна придбати в середньому за 19000 рублів, тоді як аналоги з нагрівальними рослинами-5-10 тисяч.

Сучасні мультикули можуть готувати все: рисова каша, апаратна манті, картопля з фруктами, і м'ясо для в'язниці. Для кожної автоматичної програми вже встановлюються час і температура, а також алгоритм його зміни на різних етапах приготування.

Як правило, стандартний список режимів виглядає приблизно так: випічка, смаження, каша на воді та/або молоці, суп, йогурт, макарони (макарони), омлет, пілаф, гасіння. Деякі моделі також можуть замінити подвійне котел (потім пластиковий контейнер з отворами для пари входить у комплект) та фритюрниця (сітка для смаження в олії). В середньому, мультикулер може мати 10-20 програм, але сьогодні виробники намагаються зробити їх максимально.

Майже всі сучасні мультикоари мають множинний режим, який дозволяє вручну встановлювати час і температуру приготування, а також змінювати їх у процесі приготування. У багатьох моделях є навіть спеціальні кулінарні книги з рецептами для мультикауера.

Купуючи, зосередьтеся на своїй їжі. Наприклад, якщо ви часто спікаєте хліб, обсмажте картопля або готуєте молочну кашу, зауважте, що у мультикулер є відповідні програми. Немає сенсу переслідувати їх кількість — навіть якщо пристрій має 100 режимів, ви навряд чи будете використовувати всіх відразу. Наприклад, у моделі M4100 Red Colorsense M4100 є 34 автоматичні режими, які дозволяють готувати майже всі можливі страви: випічка, йогурт, крупи, крупи, макарони, плоф, сир та багато інших. Модель підтримує функцію обігрівача автомобіля — підтримуючи температуру готового посуду після закінчення програми приготування.

Як правило, корпус мультикук виготовляється з пластику, металу або їх комбінацій. Пластик легший, металевий — більш важкий і довговічний (у випадку, якщо в будинку є неспокійні діти або домашні тварини, які можуть скасувати пристрій).

Чаші в сучасних мультикуках зазвичай мають керамічне або тефлонове антистильне покриття. Обидва матеріал добре зберігають тепло і простий у догляді.

Кераміка дорожча, але також більш довговічна — важко подряпати. Чаші з тефлоновим покриттям дешевші, але сам матеріал досить м'який — його легко зіпсувати, наприклад, змішування продуктів з металевим шпателем. Подречений тефлон втрачає анти-паликові властивості, саме тому їжа починає дотримуватися її.

Ми радимо вам надати перевагу мультикулу з керамічним покриттям чаші, але не сконцентруйтеся на цьому параметрі на шкоді решті. Якщо модель вам підходить відповідно до всіх характеристик, але має тефлонову миску — не соромтеся купувати її. Просто будьте обережнішими з покриттям і змішайте продукти лише з м'яким силіконовим шпателем.

Ці дві функції незамінні для тих, хто тривалий час затримується на роботі. Саме вони дозволяють повільній плиті робити те, за що вони цінують, — готувати, поки власник займається іншими речами.

Якщо ви плануєте, що повільна плита буде працювати без вашого нагляду, не забудьте вкажіть, купуючи, що пристрій підтримує функції Шарувата старт І обслуговування тепла. Перший дозволяє програмувати, щоб пристрій починав готувати в певний час (наприклад, за 30 хвилин до приїзду з роботи), другий дозволить вам зберегти страву тепло, поки ви не сидите за столом. Звичайно, вам доведеться заздалегідь завантажити всі продукти в чашу з мультикулерами, щоб у неї було те, з чого готувати.

Наприклад, модель MIDEA MPC-6002: Функція таймера дозволяє відкласти початок програми приготування або автоматично завершити роботу після певного часу від 1 хвилини до 12 годин. Вся інформація відображається на невеликому побудованому цифровому дисплеї.

Не всі мультикоари мають кілька корисних функцій, але вони можуть спростити життя користувачів.

Керівництво зі смартфона. Potarts може підтримувати контроль з мобільних пристроїв через фірмову програму. Як правило, такі програми містять кроки -кротеві рецепти та автоматичні програми для підготовки різних страв: потрібно покласти інгредієнти в миску та вибрати потрібний режим на смартфоні. Також, використовуючи додаток, ви можете налаштувати температуру та таймер для приготування їжі або розкладання.

Більш доступні та старі моделі використовуються для підключення до гаджетів Bluetooth — це буде працювати лише на невеликій відстані від пристрою. Більш вдосконалені мультикулоли підтримують Wi-Fi-для прикладу, моделі з домашньої серії Polaris IQ. Такі пристрої можна контролювати з будь -якої точки планети.

Su-Vid (sous-vide). Це одна з технологій приготування їжі — приготування їжі у вакуумі. М'ясо або овочі, запечатані у вакуумній упаковці, можна приготувати у воді з температурою близько 50-80 градусів. Через довгу низькотемпературну обробку продукти зберігають усі вітаміни та смак, а страва смачна і соковита. Ця функція підтримується, наприклад, модель GFGRIL GFM-500.

Розглянемо всі ці фактори, перш ніж вибрати найкращий мультикулер для ваших завдань. Якщо у вас вже є такий кухонний помічник, залиште відгук про нього, щоб поділитися досвідом з нами та іншими читачами.

Прочитайте також:

Схожі повідомлення

Залишити коментар

* Використовуючи цю форму, ви погоджуєтеся на зберігання та обробку ваших даних на цьому веб-сайті.