Аерогриль або духовка: в якому пристрої вийде ідеальна скоринка?
Техніка

Аерогриль або духовка: в якому пристрої вийде ідеальна скоринка?

Розміри

Духовка, зрозуміло, більш містка. У ній можна запекти хоч індичку повністю. Адже щоб приготувати кілька курячих ніжок, не захочеться розігрівати всю духовку та з погляду витрат на. електроенергію це недоцільно.

Аерогриль набагато компактніший. Його можна встановити на робочу поверхню, а за необхідності прибрати в шафу. Індичка, звичайно, не вміститься, але курка цілком. Наприклад, у Trouver FD10 PRO об'єм чаші – цілих 6 л. Як би пристрій невеликий, але цілком можна приготувати 4-5 порцій м'яса за один прийом.

Програми приготування

Духовки орієнтовані на «ручне» використання. Лише у моделях високого класу можуть зустрічатися готові режими для різних страв та продуктів. Оптимальні час і температура завжди вказуються в рецептах, але досвідчені господині можуть просто використовувати свій досвід.

В аерогрилях, як правило, вже є програми для різних страв. Оскільки ємність невелика, у ній простіше підтримувати потрібну температуру, отже, програми працюють точніше. Наприклад, у Trouver FD10 PRO передбачено цілих 11 різних програм, включаючи режим з ручними налаштуваннями.

Якість приготування

У духовки – потужні нагрівальні елементи. Здавалося б, у ній страви мають готуватись швидше. Але не забуватимемо, що велику камеру потрібно ще й прогріти до потрібної температури. Тож навіть невеликі шматки м'яса готуватимуться щонайменше півгодини.

Аерогриль практично миттєво нагріває невелику камеру. Швидкість приготування залежить від обсягу порції. Півкіло картоплі чи м'яса готуються приблизно за 15 хвилин. Чому так швидко? Наприклад, у чаші Trouver FD10 PRO використовується перфорована підставка-гриль, яка дозволяє повітря проникати з різних боків продукту. У духовці, як правило, він просто лежить на деку.

Якість скоринки

Тут, мабуть, порівняння не так просто. Все залежить від моделі духовки та якості роботи конвекції. Але в аерогрилях апетитна скоринка виходить завжди, і з мінімумом олії. Адже вентилятор, що розганяє потік повітря, знаходиться за лічені сантиметри від продукту.

Простота догляду

Коли м'ясо запікається у духовці, жир може забризкати стінки. Для їх очищення можуть бути використані різні технології: наприклад, піролітична, яка передбачає розігрів до 500 градусів. Але в дешевих моделях стіни просто покриті емаллю, яку просто очистити вологою серветкою. І це потрібно робити регулярно.

В аерогрилях зазвичай використовують не лист, а досить глибоку чашу. Жир попадає не на стіни камери, а на стінки чаші. Оскільки вона найчастіше має антипригарне покриття, вимити її після приготування набагато простіше. А в Trouver FD10 PRO чашу взагалі можна мити в посудомийній машині, що полегшує догляд.

Разом: духовка або аерогриль

Духовка буде оптимальним рішенням, якщо…

  • у вас велика сім'я, або ви готуєте на кілька днів відразу,
  • ви любите експериментувати: пекти, запікати, готувати на пару.

Аерогриль варто порадити, якщо…

  • ви будете готувати від 1 до 4 порцій,
  • вам подобається здорове харчування — смажене майже без олії,
  • ви хочете витрачати мінімум часу на очищення техніки.

Trouver FD10 PRO може стати альтернативою духовці, причому дуже доступною — пристрій коштує близько 12 000 рублів. За рахунок компактності його легко перевозити: наприклад, взяти на дачу і приготувати курочку з хрусткою скоринкою там. Докладніше про аерогриль можна дізнатися на офіційному сайті Dreame.


Реклама. Dreame Trading (Tianjin) Co., Ltd., реєстр. номер 91120118MA06YD134Q, ru.trouver-tech.com/, erid: F7NfYUJCUneP4ztCR1hS
Продавець: ТОВ «Байон» ОГРН 1127746552120, 141402, Московська область, м. Хімки, вул. Ленінградська, влд. 39, стор 6, пов/оф/ком 7/3,11/17

Схожі повідомлення

Залишити коментар

* Використовуючи цю форму, ви погоджуєтеся на зберігання та обробку ваших даних на цьому веб-сайті.